Citrinų pyragas

Turėjo būti rabarbarų, bet parduotuvėj, kurioj apsipirkinėjom, jų nebuvo :)
Tai vat gavosi kitas rūgščiai saldus gardėsis :)


Man prireikė:
  • 2 nemažų citrinų
  • 1,5 stiklinės miltų
  • Šaukštelio kepimo miltelių
  • 3 kiaušinių
  • 4 šaukštų aliejaus
  • 6 šaukštų cukraus
  • Pusės šaukštelio vanilinio cukraus
Gaminame :)
Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių.
Į trynius beriame pora šaukštų cukraus, į baltymus - likusius keturis ir plakame iki baltų putų (bet stenkimės neperplakti, kad būtų pakankamai skystos putos).
Į trynius taip pat smulkiai įtarkuojame pusės nuplautos citrinos žievelės (aš tarkavau visos, bet Jums to nesiūlau, kadangi gavosi kiek per kartu).
Trynius gerai paplakame, kol viskas susimaišys ir pasidarys skysta masė. Čia išspaudžiame visą vieną citriną (kauliukus, žinoma, išrenkame :)), Pilame aliejų ir viską išsukame iki vientisos skystos masės.
Suberiame miltus, kepimo miltelius, paviršių pramaišome (kad miltai susimaišytų su kepimo milteliais). Lengvai pamaišome ir trynių - miltų masę, kol pasidarys visai sunku maišyti.
Likusią citriną gerai nulupame ir supjaustome kubeliais (aš taip pjausčiau dvi citrinas, bet gavosi šiek tiek per rūgštu:)).
Ir dabar į tirštąją miltų masę supilame pusę išplaktų baltymų, atsargiai maišome kol masė paskystės. Kai taps jau visai lengvai maišoma - supilame likusius ir taip pat atsargiai įmaišome.
Į aliejumi (jei Jūsų kepimo formai to reikia:)) pateptą skardą pilame mažesniąją dalį tešlos, barstome kubeliais pjaustytą citriną ir padengiame likusia tešlą. Gali pasirodyti, kad jos trūksta, bet tiesiog imkite šaukštu ir glaistymo būdu šlakstykite ant citrinu ir matysite, kaip viskas pasidengs :)

Šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kadangi mūsų turima kepimo forma pakankamai didelė - kepti užteko 35 minučių. Jei Jūsų pyragas gausis storesnis - gali prireikti ir 45 :)

Dabar, kogero, berčiau kokius 7-8 šaukštus cukraus. Nors čia vėlgi - priklauso nuo saldumo - rūgštumo pomėgių ir to, kad aš, kaip jau minėjau, į kepinį smulkinau ir viduriniame sluoksnyje barsčiau 2, o ne 1 citriną, kaip patariau daryti Jums. :)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius