Na ir čia man prireikė:
- 4 didelių salierų stiebų
- Vidutinio dydžio svogūno
- 2 didelių skiltelių česnako
- 6-7 nedidelių morkų
- Poros kiaušinių
- Poros šaukštų majonezo
- 200 gramų sūrio (naudojau Mocarelą, bet antrą kartą, kogero, naudočiau taip mėgiamą - Rūkytą Medžiotojų)
- Druskos, pipirų, kitų prieskonių pagal skonį
Salierus nuvaliau, pjausčiau gabalėliais. Smulkiai supjausčiau svogūną. Česnaką pjausčiau plonomis riekelėmis (taip išmokau iš vyro - tikrai skaniai atsiskleidžia jo skonis ir kvapas patiekale. Kartais tikrai gerai dalykai atrandami iš mažo tinguliuko :)). Į šią salierų - svogūno - česnako masę suverčiau
majonezą, 100 gramų tarkuotos mocarelos, mušiau kiaušinį, bėriau druską ir viską išmaišiau.
Tada skutau morkytes, jas tarkavau. Į jas, kaip ir į salierus, mušiau kiaušinį, bėriau druską, pipirus ir kitus prieskonius (naudojau dž petražoles, bazilikus, ...)
Jomis klojau kepimo formų/os dugną (stengiaus padalinti į dvi lygias dalis, kad liktų viršuj ir apačiai). Sutalpinau visą salierų masę ir užklojau likusiomis tarkuotomis morkomis.
Pašoviau kepimo formas į 180 laipsnių orkaitę, prieš tai jas lengvai apdengusi folija. Po kokių 30 minučių nuėmiau foliją ir apibarsčiau likusia tarkuota mocarela. Kišau atgal ir orkaitės karštumą padidinau iki 200 laipsnių - kad sūris būtų skanesnis :). Pakepiau dar 10-15 minučių. Viskas.
Galima ragauti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.