Salierų apkepas

Lyg ir turėjo būti "Morkų apkepas", bet kažkaip su morkytėm nenuskilo, tad jos liko tik akcentas...:)


Na ir čia man prireikė:
  • 4 didelių salierų stiebų
  • Vidutinio dydžio svogūno
  • 2 didelių skiltelių česnako
  • 6-7 nedidelių morkų
  • Poros kiaušinių
  • Poros šaukštų majonezo
  • 200 gramų sūrio (naudojau Mocarelą, bet antrą kartą, kogero, naudočiau taip mėgiamą - Rūkytą Medžiotojų)
  • Druskos, pipirų, kitų prieskonių pagal skonį

Salierus nuvaliau, pjausčiau gabalėliais. Smulkiai supjausčiau svogūną. Česnaką pjausčiau plonomis riekelėmis (taip išmokau iš vyro - tikrai skaniai atsiskleidžia jo skonis ir kvapas patiekale. Kartais tikrai gerai dalykai atrandami iš mažo tinguliuko :)). Į šią salierų - svogūno - česnako masę suverčiau
majonezą, 100 gramų tarkuotos mocarelos, mušiau kiaušinį, bėriau druską ir viską išmaišiau.
Tada skutau morkytes, jas tarkavau. Į jas, kaip ir į salierus, mušiau kiaušinį, bėriau druską, pipirus ir kitus prieskonius (naudojau dž petražoles, bazilikus, ...)
Jomis klojau kepimo formų/os dugną (stengiaus padalinti į dvi lygias dalis, kad liktų viršuj ir apačiai). Sutalpinau visą salierų masę ir užklojau likusiomis tarkuotomis morkomis.
Pašoviau kepimo formas į 180 laipsnių orkaitę, prieš tai jas lengvai apdengusi folija. Po kokių 30 minučių nuėmiau foliją ir apibarsčiau likusia tarkuota mocarela. Kišau atgal ir orkaitės karštumą padidinau iki 200 laipsnių - kad sūris būtų skanesnis :). Pakepiau dar 10-15 minučių. Viskas.

Galima ragauti.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius